Αρχιεπίσκοπος Πολωνίας Σάββας: Δώρο του Θεού οι δογματικές διαφορές!

Print Friendly, PDF & Email

Nicefor.Info




Διαβάζουμε στη γερμανική εφημερίδα Rheinpfalz (12.10.2009) ότι ο αρχιεπίσκοπος Πολωνίας κ. Σάββας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία, όπου συναντήθηκε με παπικούς εκκλησιαστικούς αξιωματούχους, είπε ότι οι δογματικές μας διαφορές [μεταξύ Ορθοδόξων και Παπικών] «είναι δώρο του Θεού για να ανακαλύψουμε την πολυμορφία του κόσμου¨!

Φαντασθείτε ο Μέγας Αθανάσιος να εξέφραζε τη χαρά του, διότι η «δογματική διαφορά» μεταξύ Ορθοδόξων και Αρειανών (δηλαδή η αίρεση των Αρειανών) ήταν «δώρο του Θεού», δηλαδή μεγάλη ευλογία!

Φαντασθείτε το ίδιο να έλεγε ο Άγιος Κύριλλος για την αίρεση του Νεστορίου, ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής για την αίρεση των μονοθελητών, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς για τις παπικές αιρέσεις που προέβαλλε ο Βαρλαάμ ο Καλαβρός κ.ο.κ!
Φαίνεται ότι τρελλαθήκαμε τελείως!


(Περιοδικό “Παρακαταθήκη”, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2009)

 

Κυπριανός Χριστοδουλίδης, Οι αιρέσεις ονομάζονται „θείον Δώρον”!

„Φαίνεται ότι τρελλαθήκαμε τελείως!”,έγραφε ένα θρησκευτικό περιοδικό (ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ) όταν έγινε γνωστή μια πρωτοφανής δήλωση Ορθόδοξου, υποτίθεται, αρχιεπισκόπου: Του Πολωνίας κ. Σάββα. Τι είπε; Ότι είναι δώρον Θεού οι δογματικές διαφορές που υπάρχουν στον χριστιανικό κόσμο. Σκέφθηκα τι μπορεί να τον ώθησε να πεί αυτό το πράγμα και άλλη εξήγηση δεν βρήκα από αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω.

Λάθος, δεν τρελλαθήκαμε τελείως! Δαιμονοποιηθήκαμε, θα έλεγα. Χωρίς τον Ιούδα δεν θα υπήρχε ο Χριστός που όλοι γνωρίζουμε, διδάσκει ο ελευθεροτεκτονικός σιωνισμός και ο πάπας σκέφτεται να τον συγχωρέσει, να τον ανακηρύξει άγιο! Από την άλλη, έχουμε και την προτεσταντική „σχολή της απομυθεύσεως”, που διδάσκει ότι το άγιον Πνεύμα „χρωστά” την παρουσία του στις αιρέσεις. Άρα, πρέπει κι αυτές να τις αναγνωρίσουμε ως έργον του Θεού. Καλές λοιπόν και οι αιρέσεις!

Με άλλα λόγια οφείλουμε να σεβόμαστε τον Διάβολο και οι δημοκράτες Αμερικανοί (προτεστάντες) δεν έχουν καμιά αντίρρηση. Έχουν και την „εκκλησία” του Σατανά. Πώς να το κάνουμε; Να τον αφήσουμε κι αυτόν εκτός εκκλησίας παραπονούμενο; Δεν γίνεται, θα μας πουν ρατσιστές. Ο Θεός, κατά τις Ωριγενικές διδαχές, θα φροντίσει για όλους και για όλα με την „Aποκατάσταση των πάντων”. Στην οποία, όμως, δεν έχει καμιά θέση ο λόγος του αγ. Γρηγορίου Νύσσης. Ο οποίος κονιορτοποίησε τις φιλοσοφικές Ωριγενικές πλάνες και η Εκκλησία τον αφόρισε. Η αναίρεση των πλανών του Ωριγένη είναι άγνωστη και ο σιωνιστικός ελευθεροτεκτονισμός την αποσιωπά. Έτσι, μας προκύπτουν κάποια „φρούτα” σαν τον αρχιεπίσκοπο Πολωνίας, που ευχαριστεί τον Θεό για τις δογματικές διαφορές.

„… και καθ΄όσον απόκειται τοις ανθρώποις άπαξ αποθανείν, μετά δε τούτο κρίσις, ούτω και ο Χριστός …”. Ευκαιρίες άλλες (και για τον Διάβολο) δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο Μία κι αυτή είναι το αναστάσιμο ανέσπερο Φως: Το Φως της Μετανοίας.
Και αυτά μεν ως προς την αποκατάσταση των πάντων. Επειδή όμως υπάρχουν και τα άτομα μειωμένης πνευματικής αντίληψης (σημ. είναι όλοι οι συνειδητοί ελευθεροτέκτονες και όσοι έχουν νοοτροπία μασόνου χωρίς την επίσημη ταυτότητα) θα κάνω περισσότερο κατανοητά αυτά τα βλακώδη, τύπου „αν δεν υπήρχε ο Ιούδας, δεν θα είχαμε ούτε Σταύρωση, ούτε Ανάσταση” – ή ακόμη, και το άλλο: „καλές οι αιρέσεις, αφού αυτές μας έκαναν γνωστή την παρουσία του Αγίου Πνεύματος” – με συνέπεια να αποκαλεί ο αρχιεπίσκοπος Πολωνίας „δώρο Θεού τις δογματικές διαφορές” . Σημειώσατε, ο αρχιεπίσκοπος Σάββας μιλεί για δογματικές διαφορές και αποφεύγει τον όρο „αίρεση”.

Λοιπόν, με αυτές της αθλιότητες είναι σαν να δεχόμαστε ότι και ο Θεός πρέπει να χρωστά χάρη στο Διάβολο (άπαγε της βλασφημίας). Αν δεν υπήρχε ο Διάβολος δεν θα γνωρίζαμε τα περί Θεού. Άρα, προηγείται ο Διάβολος και μετά έπεται ο Θεός (ήμαρτον Κύριε). Οπότε …

Οπότε έχουμε τη σημερινή παγκόσμια ιδιωτεία, προτιμότερο βλασφημία. Την ελευθεροτεκτονική σιωνιστική δεσποτεία, που δυστυχώς διαφεντεύει τη ζωή του πλανήτη και όλους μας αποβλακώνει, μας δαιμονοποιεί.

Οι Φαρισαίοι κατηγορούσαν τον Χριστό ότι κάνει θαύματα „εν τω Βεελζεβούλ, άρχοντι των δαιμονίων”. Το ίδιο κάνουν και οι σημερινοί τους διάδοχοι, όταν ισχυρίζονται ότι όλα τα χρωστάμε στον Ιούδα ή στις αιρέσεις.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης

 

Słowa herezji które wypowiedział podczas wywiadu metropolita Sawa (Hrycuniak) zatrwożyły greckich teologów. Mianowicie zwierzchnik-ekumenista PAKP-u powiedział, że „różnice dogmatyczne [pomiędzy prawosławiem a rzymskim katolicyzmem] to dar Boży poprzez który odkrywamy różnorodność świata”. Powyżej tekst w tej sprawie greckiego teologa Cypriana Chrystodulidisa.

Print Friendly, PDF & Email

Nicefor.Info