Εις την εφημερίδα «Ελεύθερην Ώραν» της 6-8-2009 (ν.η.) ανγράφεται το ακόλουθον δημοσίευμα υπό τίτλον «Ο Γράψας, ο Παϊσιος και η Προφητεία!»:
«Για τον στρατηγό Δ. Γράψα υπήρχε άλλη Προφητεία. Την φοβήθηκαν.
Από καιρό κυκλοφορεί η προφητεία του γέροντα Παΐσιου… Βέβαια, άλλο προφητεία, άλλο πραγματικότητα… Αλλά, κάπου υπάρχει μία άκρη! Εδώ και ένα χρόνο (περίπου) διασταυρώνουμε από πάρα πολλές πηγές ένα γεγονός που έγινε μεταξύ του π. Παΐσιου του Αγιορείτου και του κ. Στρατηγού Δημητρίου Γράψα, αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).
Συγκεκριμένα, ο π. Παΐσιος είπε στον κ. στρατηγό ότι θα… πάει στην Πόλη σαν ελευθερωτής:
…Μία παρέα στρατιωτικών περίμενε στον φράχτη του γέροντα, στην Παναγούδα. Σήκωσαν τα μάτια και κοίταξαν τον γέροντα να έρχεται προς το μέρος τους. Άνοιξε την συρματένια πόρτα του φράχτη και τους καλωσόρισε. Τους έβαλε να καθίσουν κάτω από ένα δέντρο και άρχισε την συζήτηση μαζί τους.
Κάποια στιγμή, ένας από την παρέα του είπε:
– Δεν αντέχω άλλο γέροντα. Θα παραιτηθώ από το στράτευμα…
Ο γέροντας γύρισε, τον κοίταξε και του είπε:
– Εσύ δεν θα παραιτηθείς. Εσύ θα είσαι ο αρχηγός της άμυνας της χώρας μας όταν θα μας επιτεθούν οι Τούρκοι…
Όλοι κοιτάχτηκαν γεμάτοι έκπληξη.
– Και πότε θα γίνει γέροντα αυτό; Τον ρώτησαν…
– Όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια… τους είπε και άλλαξε την κουβέντα…
Έχουν περάσει χρόνια πολλά από τότε, ο γέροντας Παΐσιος «κοιμήθηκε» και ο αξιωματικός παρέμεινε στο στράτευμα και προόδευσε.
Είναι ο μέχρι και την Πέμπτη 6 Αυγούστου αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο κ. Γράψας…»
Φυσικά «ο καιρός για τα σπανάκια» παρήλθεν και ο Στρατηγός κ. Γράψας έχει ήδη αποστρατευθεί. Όμως ούτε οι Τούρκοι επετέθησαν εις την χώραν μας, ούτε ο κ. Γράψας είναι πλέον άρχηγός του στρατεύματος. τοιουτοτρόπος η προφητεία του προβαλλομένου από τους νεημερολογίτας ως αγίου Γέροντος Παϊσίου, απεδείχθη ψευδής.
Εις την Παλαιάν Διαθήκην αναφέρει: «Εάν δε είπης εν τη καρδία σου· πως γνωσόμεθα το ρήμα, ο ουκ ελάλησε Κυριος; Όσα εάν λαλήση ο προφήτης εκείνος τω ονόματι Κυρίου, και μη γένηται και μη συμβή, τούτο το ρήμα ο ουκ ελάλησε Κυριος· εν ασεβεία ελάλησεν ο προφήτης εκείνος, ουκ εφέξεσθε αυτού.» (Δευτερον. ΙΗ 22). Επί το απλούστερον (ερμηνευτική απόδοσις Ι. Κολιτσάρα): «Εάν σου γεννηθή απορία και διαλογισθής, πως θα ξεχωρήσω εγώ τον λόγον που ο Κύριος ελάλησε από τα λόγια του ψευδοπροφήτου; σε πληροφορώ ότι όσα θα προείπη εξ ονόματος του Κυρίου ένας προφήτης και δεν πραγματοποιηθή εκείνο το οποίον είπε, να σκεφθής ότι εις εκείνον τον προφήτην δεν ωμίλησεν ο Κύριος. Ασεβώς και ψευδώς ελάλησεν. Αυτόν τον Προφήτην δεν θα τον σεβασθήτε καθόλου, ούτε και θα τον λυπηθήτε».