Σχετικά με τον κοροναϊό. Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου

Print Friendly, PDF & Email

Nicefor.Info





Σχετικά με τον κοροναϊό. Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου-Προκαθημένου της Εκκλησίας των Ρώσων της Διασποράς

 Σήμερα, η διαφημιστική εκστρατεία είναι παντού γύρω από τον νεοεμφανιζόμενο ιό, πίσω από τον οποίο πολλοί βλέπουν ασθένεια και θάνατο.

Αλλά ο φόβος να μολυνθεί και να πεθάνει κάποιος δεν είναι καινούργιος, μας στοιχειώνει από τη δημιουργία του κόσμου και την πτώση του ανθρώπου(σ.σ. από τον παράδεισο)- ένας άνθρωπος πεθαίνει για πολλούς λόγους: από ασθένεια, τραυματισμό και απλά από την εξάντληση των ζωτικών πόρων του σώματος.  Ο θάνατος είναι αναπόφευκτος · κανένα μέτρο ασφάλειας δεν μπορεί να το προστατεύσει.  Αυτό είναι γνωστό σε όλους και ο ιός που έχει εμφανιστεί δεν προσθέτει τίποτα νέο σε αυτό το γεγονός.

Ο στόχος ενός χριστιανού δεν είναι να διατηρήσει τη ζωή του και να μην πεθάνει (που είναι αδύνατο), αλλά να νικήσει τον θάνατο με την ανάσταση που ακολουθεί.

Επομένως, δεν πρέπει να επιδιώκουμε τόσο την προστασία από τον κοροναϊό (καθώς και από οποιαδήποτε άλλη απειλή για τη ζωή μας), αλλά να μάθουμε να συνδέουμε σωστά τη ζωή και το θάνατο.  Έχουμε πολλά παραδείγματα όταν οι Χριστιανοί κήρυξαν εθελοντικά και συνειδητά στα επίκεντρα των ασθενειών και των επιδημιών, μολύνθηκαν και πέθαναν για άλλους, για χάρη της επακόλουθης ανάστασης στην αιώνια ζωή.

Πιστέψτε στον Χριστό τον  Σωτήρα, προσευχηθείτε σ ‘Αυτόν και Αυτός θα σας σώσει, ακολουθήστε τον Χριστό κατά πάντα, μείνετε ενωμένοι με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού (στην Θεία Κοινωνία) και δεν θα φοβάστε την ασθένεια και το θάνατο. Η αιώνια ζωή δεν μας περιμένει σε αυτόν τον κόσμο,  θα έρθει με τον Χριστό όταν έρθει το τέλος αυτού του κόσμου που μας περιβάλλει.

Βασικά, δεν έχει σημασία ότι πεθαίνουμε. Το κυριότερο είναι ότι ο Χριστός μας, θα μας αναστήσει!

+ Μητροπολίτης Αγαθάγγελος

Print Friendly, PDF & Email

Nicefor.Info